Flytthjälpstockholm.nu
"Hitta flytthjälp snabbt och enkelt!"

Om att anlita flyttfirma

Flytthjälp

När man köper flytthjälp så betalar man oftast för att någon ska flytta dina möbler och inredning till din andra bostad, men det finns även flyttfirmor som har breddat ut sig lite så det städar din bostad och vissa sköter även de administrativa bitarna. Det kan vara skönt att anlita ett proffs, då vet man att man får det gjort snabbt och smidigt, men man får även en försäkring ifall någon möbel eller liknande skulle bli förstört. Ska du flytta till en lägenhet kan det vara bökigt att få upp den genom trapporna och det blir framför allt väldigt tungt. Att låta en flyttfirma flytta åt dig kostar givetvis olika mycket beroende på hur mycket som ska flyttas. Självklart kostar det mindre pengar för en familj på 2 personer att flytta en ett stort företag på 50 personer. Det är viktigt att berätta för flyttfirman exakt vad som ska flyttas, hur mycket som ska flyttas och när det ska flyttas.


Kostnad

Oftast betalar man flyttfirman per ”flyttgubbe” i timkostnad, men oftast blir det billigare pris per ”flyttgubbe” om man tar flera. Väljer man att 2 st flyttar åt dig så brukar priset ligga mellan 400 – 800 kr/timme ( plus moms och inkl bil) det kan även tillkomma en milkostnad på flytten beroende på hur långt du ska flytta. Man har större chans till att få det bästa priset om du tar offerter från flera olika firmor och jämför dom och väljer det som passar dig bäst till ett bra pris. En del firmor kan ge dig ett fast pris, det kan vara värt att ta om du tycker att det är ett rimligt pris. Diskutera noga med dem så ni är säkra på vad som gäller. Har du möjlighet att flytta på vardagar så är det ett tips att göra det, priset höjs generellt på helgerna. Var du bor kan också påverka kostnaderna, bor du i de stora städerna som Stockholm, Göteborg eller Malmö blir det oftast dyrare.


Försäkring

Du ska kräva att flyttfirman är försäkrade, så du slipper stå för de eventuella skadorna. Är du osäker på om de har det så be dem om deras försäkringsuppgifter. Fråga även om det ingår flyttmaterial som flyttkartonger i priset eller om du får stå för det själv. Va väldigt tydlig med va ni avtalar för tid, sedan måste både du och flyttfirman hålla den, den tiden ni bestämt ska du ha packat klart och de ska vara där och vara redo för att börja flytta.


Var noga med att berätta för flyttfirman exakt vad du ska flytta, är det något väldigt tungt eller ömtåligt så kan det tillkomma extra tillägg och det blir oftast billigare om du berättar det innan flytten. Exempel på saker som är bra att meddela tidigare är om du har en flygel eller kassaskåp.


Kolla gärna upp de olika flyttfirmorna på nätet och läs kund-recensioner om dom så ser du vad människor har fått för uppfattning av företagen tidigare.


Om det skulle uppstå en tvist så kontakta din kommunala konsumentvägledare så kan de ge dig råd och stöd. Skulle inte ni ändå inte komma överens kommer tvisten prövas kostnadsfritt hos Allmänna reklamationsnämnden.